Suomeksi

Baltic Glory 18
a peace exercise shaming war

Sodat eivät ala tyhjästä. Niitä suunnitellaan, varustellaan ja harjoitellaan vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Myöskään rauha ei synny itsestään. Viime vuonna uudenlainen rauhanharjoitus sai alkunsa kun suurien sotaharjoitusten – Aurora 17:n ja Zapad 17:n – keskellä pari tusinaa rauhanaktivisteja Venäjältä ja Ruotsista kokoontui Ahvenanmaalle. Kahden päivän ajan tuo joukko hioi sodan ja kasvavien jännitteiden vastaisia taktiikoita.

Åland 17 -rauhanharjoitus oli pienestä koostaan huolimatta menestys. Tänä vuonna rauhanharjoitus saa jatkoa ja se viedään uudelle tasolle. Baltic Glory 18 -tapahtumaan osallistuu enemmän ihmisiä (noin 75 osallistujaa ja 10 vapaaehtoista) useammasta maasta (Ruotsi, Suomi, Venäjä sekä tarkkailijoita muista maista) ja se kestää pidempään (neljä päivää).

Laajan osallistujakunnan saavuttamiseksi lähetämme suoria kutsuja ihmisille, jotka ovat jo vahvasti mukana militarismin vastaisessa kamppailussa sekä julkaisemme tämän avoimen kutsun tavoittaaksemme muut tapahtumasta kiinnostuneet. Jos olet halukas osallistumaan harjoitukseen lähetä kirjallinen esittely itsestäsi ja motivaatiostasi harjoitusta kohtaan osoitteeseen balticglory@gmail.com ennen kesäkuun 15. päivää. Osallistujien ohella tarvitsemme vapaaehtoisia avustamaan tapahtuman toteuttamisessa esimerkiksi ruokailujen järjestämisessä, tulkkauksessa ja logistiikassa.

Rauhanharjoituksesta

Kuten sotaharjoitus valmistaa osallistujiaan taistelemaan sodassa, valmistaa rauhanharjoitus osallistujiaan taistelemaan sotaa vastaan sekä ratkaisemaan konflikteja rauhanomaisin ja poliittisin keinoin. Sotaharjoitusten lailla myös me käytämme todellisuuden ja fiktion yhdistelmää. Todellisia ovat osallistujat – aktivistit, toimittajat, taiteilijat, opiskelijat ja poliitikot – jotka osallistuvat harjoitukseen omina itseinään. Fiktiivistä taas on tapahtumaketju, jossa jännitteeet ja sodanuhka kasvavat. Osallistujat reagoivat näihin kuvittellisiin tapahtumiin etsien tapoja ratkaista ne rauhanomaisesti. Harjoituksen tarkoitus on kehittää osallistujien varautumiskykyä ja paikallistaa nykyisen rauhanliikkeen vahvuuksia ja heikkoksia.

Kaikkien harjoitukseen osallistuvien sekä sen järjestäjien on hyväksyttävä seuraavat periaatteet:

1. Vastustamme militarisointia yhteiskuntiemme sisällä sekä maidemme välisissä suhteissa.
2. Vastarintamme kohdistuu ensisijaisesti oman maamme armeijaa ja sen liittolaisia kohtaan.
3. Käytämämme keinovalikoima on laaja, mutta väkivalta ei kuulu siihen.

Baltic Glory 18

Baltic Glory 18 järjestetään Loviisassa perinnekeskus Kuggomissa 9.-12. elokuuta 2018. Harjoituksessa käytettävät kielet ovat venäjä, ruotsi ja suomi. Englannin osaaminen ei ole välttämätöntä osallistumiselle. Harjoitusta ovat tukeneet rahallisesti Aseistakieltäytyjäliitto ja Svenska kulturfonden. Tuki riittää tilavuokraan sekä ruokailun järjestämiseen. Osallistujien on kuitenkin maksettava omat matkakulunsa sekä mahdolliset muut omat kulunsa. Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus yöpyä hotellihuoneessa 25 euron hintaan yöltä. Teltassa tai juhlasalissa yöpyminen on ilmaista.